donderdag 31 januari 2019

De donderdag Update

De donderdag Update

Tot vanmorgen 06:00 heeft Dilano sinds maandag zich leeg gespuugt.  Je zag hem ook steets moeier en rustiger worden.
Vanmorgen om 10:00 ziekehuis gemeld bij kinderafdeling. Gewogen en gemeten
Is 95 cm en ipv 13,20 kilo  nu 12,20.
Dit betekend dat Dilano in week tijd 1 kilo afgevallen is. We gingen gesprek aan in hoop uit te vinden waarom dit minimaal al 3de keer is dat gebeurd. Alles na lopen allemaal vragen. We mochten weer naar de wachtkamer omdat arts overleggen ging met hogere arts. Na ruim 30 min werden we weer geroepen alles weer na chekken na lopen.  Ondertussen besloot Dilano dat hij me kregen speculaas mini koekje wilde eten en paar slokken appelsap.
Toch overleggen om glucose / suiker en kentonen te prikken en meten. Om te kijken of dat het is anders moesten we toch denken aan een opnamen.

Op naar kinderdag afdeling boven

Rond 11:30 liepen we met de 2 artsen naar kinderafdeling boven op 2de etage.
Ik leg vriendelijk uit dat Dilano bang is voor prikken en dat wij als ouder hem moeten vasthouden.  Dit moesten we ook doen , ondertussen zette Dilano ze keel op die schrok van de prik.  Tijdens handeling werd de meter score door gegeven aan de andere arts en wat ze al dachten Dilano ze kentonen scoorde hoog. Na aanleiding van ons verhaal met betrekking tot nee eter ( eetstoornis ) komt op neer  dat Dilano te weinig kentonen binnen krijgt. Dus zijn reserves gaat gebruiken wat je lichaam niet aan kan natuurlijk.

INFORMATIE :
Ketonen. Alle cellen hebben brandstof nodig om energie te maken, in eerste plaats wordt daar glucose voor gebruikt. Bij mensen met diabetes is er niet altijd voldoende glucose in die cellen aanwezig. Als alternatieve brandstof gaat het lichaam dan vet gebruiken.

daarom hadden we pepti ingezet zodat die stoffen binnen komen. Wij als ouder dachten we bouwen pepti af zodat we in mei als verlenging afloopt. Wij helemaal gestopt waren. 

Maar wat nu ??

We mochten naar huis rond  12:35
Maar wel met afspraak zodra Dilano weer braakt de spoed numer bellen. Dan moeten wij komen voor opnamen.  Anders morgen ochtend om 11:00 voor controllen , en dan als geen vooruit gang komt  of te weinig denken ze aan toch een sonde tijdelijk te doen. Echter is dat laaste optie die wij als ziekehuis willen.  Morgen wat meer informatie vragen over de kentonen en plan van aanpak.  Dietiste meteen gemaild vandaag en qua vocht alleen pepti aanbieden zodat Dilano wat aansterkt met de stoffen die nodig zijn.

Hoe gaat het tot nu toe?

Inmiddels heeft Dilano
Slokken pepti op en soja toetje na dat hij in ziekehuis wat wilde eten. Heeft niet gespuugt maar geeft wel aan gevoel hebben dat hij moet spugen en niet lekker is. Inmiddels is Dilano na lang woelen in slaap gevallen. Wilde alleen maar tegen mij aan slapen. Door dat nog aan wassen ben en zijn beddengoed ook nog moet wassen. Slaapt hij vanacht lekker bij ons.

Huh maar wat hoe geen idee ?

Eerlijk gezegt heb ik geen idee wat betreft kentonen .wand als ik er op zoek voor informatie, kom ik bij diabetes uit.
Toch zit ik met zorgen gezien het al minimaal 3de keer is dat hij zo is.
Maar morgen mijn vragen stellen en duidelijkheid. En dan komt er weer een update!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten